Estetica dentara

In afara de partea de terapie conservativa (igienizarea profesionala, endodontie si chirugia endodontica, albirea dentara si refacerea cu materiale fizionomice a obturatiilor zonei frontale), estetica dentara include si componenta protetica si parodontologica cu sau fara implantologie sau ortodontie. 

Etapele unei astfel de reabilitari estetice sunt urmatoarele:

1. stabilirea unui plan de tratament complet care tine cont de toate functiile pacientului (estetica, masticatie, fonatie, obiceiuri alimentare si parafunctii). O amelioare a componentei estetice fara cea functionala este iluzorie si de scurta durata. Pe baza planului de tratament se stabileste un cost estimativ si un interval de timp pentru finalizarea planului terapeutic.

2. o sedinta de fotografiere a faciesului si zambetului pacientului in urma careia se obtine o simulare digitala a rezultatului tratamentului care se prezinta pacientului,

3. inaintea oricarei preparații, se realizeaza o sedinta de amprentare in urma careia se obtin niste modele de studiu pe baza carora se realizeaza un wax-up (o simulare fizica pe un model de gips a rezultatului tratamentului),

4. urmeaza realizarea unor lucrari protetice provizorii (mock-up) din rasini diacrilice composite, replicand wax-up-ul si care sunt aplicate in cavitatea orala a pacientului cu sau fara prepararea dentara prealabila,

5. urmeaza o perioada de adaptare a pacientului cu noua estetica si funtionalitate provizorie si corectii daca este necesar, realizandu-se in acelasi timp si etapa de soft tissue management,

6. dupa perioada de adaptare functionala a pacientului urmeaza realizarea tratamentului definitiv si finalizarea cazului.

 

Estetica dentara este o disciplina complexa care inglobeaza cunostiinte din aproape toate celelalte discipline stomatologice si datorita acestui fapt poate fi cu usurinta inclusa in specialitatea de stomatologie generala.

Reabilitare orala estetica urmareste ameliorarea substantiala a fizionomiei pacientului si completeaza chirurgia estetica.

Cand se concepe un plan de tratament se tine cont printre altele de linia surasului, de pozitia gingiei si simetria acesteia, de culoarea dintilor si modul cum acestia se integreaza in armonia faciala.

O reabilitare estetica reusita nu trebuie sa fie perceputa de persoanele cu care interactioneaza pacientul.

 

                 © 2017 Totate drepturile rezervate Centrul Stomatologic Moga

                           Contact

              Strada Septimiu Albini, Nr. 23  ap. 5 Cluj-Napoca, 400457, Cluj, Romania

              Programare telefonica (+40) 0740 000 767, (+40) 0731 910 742, 0364 157 885

              Email: office@centrulstomatologicmoga.com

 

      Program de lucru:

Luni - Vineri                     16:00 - 20:00

Sambata - Duminica                 Inchis